Požari na Krasu 2022

V petek 15. julija 2022 smo bili preko Regijskega centra za obveščanje, obveščeni o požaru v naravi v okolici Opatjega Sela. Gorelo je v okolici odcepa za Cerje in se širilo proti kraju Opatje Selo. Požar je bil globoko v gozdu, gorelo pa je grmičevje in trava na težko dostopnem terenu.več o novici

Požarno aktivni v marcu

Požarno aktivni v marcu

Suho vreme brez padavin v začetku leta, je prineslo tudi povečano požarno ogroženost naravnega okolja. Tako je bila 14. marca 2022 razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja (prepoved kurjenja v naravi oz. na prostem) na območju celotne republike Slovenije.

Dne 20. marca 2022 je na težkoveč o novici

Statistika intervencij 2021

Statistika intervencij 2021

Leto 2021 je bilo za gasilce PGD Kanal na področju posredovanja na intervencijah enako aktivno kot leto poprej. V letu 2021 smo posredovali na šestintridesetih (36) intervencijah različnih dogodkov, kar je nadpovprečno glede na zadnje desetletje. V povprečju zadnjih petnajst let smo posredovaliveč o novici

Požar hiše v Anhovem

V torek 26. oktobra 2021, nas je nekaj po 19. uri na noge spravil poziv na požar stanovanjske hiše v starem delu naselja Anhovo. Gasilci PGD Kanal smo takoj izvozili s tremi vozili in petnajstimi gasilci.

Med vožnjo smo izvedeli, da naj bi bili v hiši ujeti dve osebi. Ogenj je bil ob našem prihoduveč o novici

Gašenje požara Brestovica

V torek, 17. avgusta 2021 je pozno dopoldan zagorelo v naravi v Brestanici, občina Komen. Zaradi nedostopnega terena in močnega vetra so bili aktivirani gasilci gasilskih zvez Kras, Goriške in Nova Gorica – Šempeter ter poklicni gasilci iz JZGRD Nova Gorica in ZGRS Sežana.

PGD Kanal smo ob 13:21več o novici

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin in papirja. Kontejnerja sta postavljena za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Mali kovinski kontejner je namenjen samo za kovine (brez gume, plastike ...), velik pa za papir (v ta zabojnik se ne odlaga kartona, knjig…). Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!