Požar na Sveti Gori

PGD Kanal - Požar na Sveti GoriV ponedeljek, 13. avgusta 2018 je nekaj minut po 12.30 zagorelo v naravi pri naselju Grgar, občina Nova Gorica. Z vidika dostopnosti je bilo območje težko dostopno in nevarno zaradi prisotnosti neeksplodiranih ubojnih sredstev. Gasilci PGD Kanal smo izvozili s tremi vozili, GVGP-2, AC in PV-1. 

Posredovali so še gasilci PGE Nova Gorica ter PGD Nova Gorica, Čepovan, Dornberk, Šempeter in Renče-Vogrsko. Aktivirani so bili tudi pripadniki MONG-HRI Nova Gorica in Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije. V gašenje je bil vključen tudi helikopter Slovenske vojske, ki je opravil 25 naletov na požarišču. Zgorelo je približno 7 ha grmičevja in borovega gozda. Pri gašenju je sodelovalo 68 gasilcev in drugih pripadnikov zaščite in reševanja z 21 vozili. Od 18.30 dalje je na požarišču ostala požarna straža z gasilci PGD Nova Gorica.

Vir: SPIN, spin.sos112.si

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin in papirja. Kontejnerja sta postavljena za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Mali kovinski kontejner je namenjen samo za kovine (brez gume, plastike ...), velik pa za papir (v ta zabojnik se ne odlaga kartona, knjig…). Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!