Požar v elektrarni ČHE Avče

V ponedeljek, 15.6.2020 je ob 1.35 zjutraj zapiskal pozivnik. Gorelo je na objektu ČHE Avče.

Po prihodu na kraj dogodka, smo se skupaj s kolegi iz PGD Avče takoj lotili z pregledom prostorov. Ob vstopu v skladišče elektrarne, smo zaradi velike količine dima in slabe vidljivosti žarišče požara odkrili s pomočjo termo-kamere.Gorel je obroč premera 3m in ker požar ni bil velik, smo ga poskusili pogasiti kar z gasilnimi aparati. Ker ni bilo učinka, smo se odločili za penilo, saj smo tako porabili manjšo količino vode in s tem preprečili, da bi le ta prišla do generatorja elektrarne.S pomočjo poklicnih kolegov iz Nove Gorice smo dvignili jašek na zadnji strani elektrarne, na vhodna vrata pa nastavili dva dimovleka in tako prezračili skladišče. Intervencijo smo zaključili 7ur kasneje. Iz našega društva je na intervenciji sodelovalo 9 gasilcev s tremi vozili.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

No events

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin in papirja. Kontejnerja sta postavljena za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Mali kovinski kontejner je namenjen samo za kovine (brez gume, plastike ...), velik pa za papir (v ta zabojnik se ne odlaga kartona, knjig…). Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!

SPIN DOGODKI